Arend

Gegevens

Volledige totem: Arend
Geboortedatum: 26/06/1997
Lid van de scouts sinds: 2004-2005
Huidig: Leider Bevers
Getotemiseerd: 2012, Rotselaar
Peter: Angwantibo
Petekind: /

Over de totem

Arenden behoren tot de orde van de Falconiformes in de familie Accipitridae. De groep is niet homogeen en omvat niet-verwante soorten van verschillend formaat. Het verenkleed van mannetje en vrouwtje is gelijk, maar het vrouwtje is doorgaans groter. Ze verkrijgen hun volwassen verenkleed pas na enkele jaren.
Arenden zijn carnivoor. Zoals alle roofvogels hebben arenden een grote, krachtige haaksnavel, om vlees van een prooi af te scheuren. Daarnaast sterke poten en krachtige klauwen. Ze beschikken ook over een uitstekend gezichtsvermogen. Ze worden ook wel adelaar genoemd

Eigenschappen

Deze imponerende, koninklijke vogel is moedig en sluw. Hij heeft een grenzeloos geduld. Hij stort zich snel en zeker van grote hoogte op zijn slachtoffers. De Arend is hoog ontwikkeld, zowel op lichamelijk als geestelijk vlak. Hij heeft een fiere en kalme aard. Het is een gevoelige vogel, die steeds duidelijk zijn ongenoegen zal laten blijken. Hij volhardt hardnekkig in een eens opgevat plan. Zelfs door tegenstand zal hij zich niet van zijn voornemen laten afbrengen. De Arend is leergierig, trots en waardig.