Fazant (1999)

Gegevens

Volledige totem: Gevoelige Fazant
Geboortedatum: 16/12/1984
Lid van de scouts sinds: 1990-1991
Huidig: Stam
Getotemiseerd: 1999, Rotselaar
Meter: Beloega
Petekinderen: Spreeuw

Over de totem

De fazant (Phasianus colchicus) is een vogel uit de familie van fazantachtigen. Het is een van de bekendste soorten kleinwild in de wereld. Fazanten komen voor in zowat alle landen van Europa. Er is een duidelijk onderscheid merkbaar tussen de mannelijke en vrouwelijke vogels. De mannelijke fazant heeft een rood en bruin verenkleed met soms een witte halsband. Daarbij heeft hij ook een groene kop met een rode lel aan het oog. De vrouwelijke fazant heeft daarentegen een totaal andere kleur, namelijk een opvallend bruin verenkleed met donkere vlekken op de rug. Beide geslachten hebben echter een lange staart, waardoor de vogel gemakkelijk te herkennen valt.

Eigenschappen

De fazant is een vreesachtig dier, hij vlucht al roepende weg. Hij is niet vriendelijk tegenover soortgenoten. Hij heeft geen gemeenschapsgevoel, is onverdraagzaam, rustig en statig. Het is een dier dat boeit om zijn schoonheid. Hij is furieus tegen iedere indringer. Hij is schuw, onbeschaamd, snel, fascinerend, nieuwsgierig, argeloos en fel. Hij past zich moeilijk aan maar laat andere vogels met rust