Takken

Onze eenheid is opgebouwd uit vijf takken, opeenvolgend: Bevers, Welpen, Jong Verkenners-Gidsen, Verkenners-Gidsen, Seniors. Er is ook nog een laatste groep genoemd Stam. Dit is de verzameling van huidige en oud-leiding.

Leeftijdsverdeling:
- 3e Kleuterklas tem 2e leerjaar: Bevers
- 3e leerjaar tem 5e leerjaar: Welpen
- 6e leerjaar tem 2e middelbaar: Jong Verkenners-Gidsen
- 3e middelbaar tem 4e middelbaar: Verkenners-Gidsen
- 5e middelbaar: Seniors

Bevers

De bevers zijn de jongste leden van onze eenheid. Zij komen uit de laatste kleuterklas tot en met het tweede leerjaar van de lagere school. De nadruk bij de bevers ligt op spelen. Zijn komen nog niet zo veel in aanmerking met het scoutsgebeuren als hun oudere vriendjes en vriendinnetjes. Meer informatie kan u terugvinden op de pagina van de bevers.

Welpen

Welpen is de tweede en meestal grootste tak van onze eenheid. Ze komen uit het derde tot en met vijfde leerjaar van de lagere school. De welpen maken op speelse wijze kennis met de traditionele scoutswaarden en gebruiken. Hun tak is opgebouwd rond het verhaal van de jungle book waarbij het weeskindje Mowgli wordt opgevangen door het dierenrijk, dit wordt vertolkt door de leiding. Met aan het hoofd de Akela. Meer informatie kan u weer terugvinden op de welpenpagina

Jong Verkenners-Gidsen

De Jong Verkenners-Gidsen is de tak waar de leden voor het eerst kennis maken met de scoutstechnieken. Ze komen in aanraking met sjorren, kappen, survival, vuur maken,... De Jong Verkenners-Gidsen zitten in het laatste jaar van de lagere school tot en met het tweede middelbaar. Meer informatie vinden jullie terug op hun pagina.

Verkenners-Gidsen

Verkenners-Gidsen zitten in het derde en vierde middelbaar. Zij zijn al volleerd in de scoutstechnieken en kunnen hier nu volop gebruik van maken. Om de twee jaar organiseert de verkennertak ook een buitenlandse reis, dit jaar gaat die naar Corsica. Meer informatie kan u terugvinden op de pagina van de Verkenners.

Seniors

De seniors is een voorbereidende tak op het leiding zijn. Zij hebben enkele voordelen zoals het plannen van eigen activiteiten en het uitwerken van hun kamp onder begeleiding van hun moderatoren. Ze moeten ook regelmatig stage doen bij Bevers en Welpen. Meer informatie over de seniors vindt u terug op hun pagina.

Stam

De stam is dè tak bij uitstek voor leiding die maar niet genoeg krijgt van de scouts. Meerdere malen per jaar staat de stam garant voor leuke activiteiten zoals Stamweekend, StamBBQ,... Meer informatie vindt u terug op de pagina van Stam