Bevers: Wie zijn ze? Wat doen ze? En wat willen ze bereiken?

Kinderen kunnen vanaf het jaar dat ze zes worden, bij onze scouts terecht. Tot de leeftijd van acht jaar behoren ze dan tot de Bevertak. Dit is een superleuke groep leeftijdsgenootjes die elke zaterdag samen leuke en educatieve spelletjes spelen, uiteraard begeleid door welopgeleide en enthousiaste leiders en leidsters .

Scouting , al op zo’n jonge leeftijd? Jawel, wij zorgen ervoor dat er een aangepast en gevarieerd programma is, waarin spelen, ravotten en plezier maken centraal staan. Enkele van de activiteiten die we met de Bevertak zoal doen zijn: dorpsspelen, bosspelen, sport en spel, zwemmen en zelfs dagtochten. De programmaties kan u steeds op deze website terugvinden onder het luik ‘Programmaties’.

Ook de Bevers gaan elk jaar op zomerkamp. Net zoals de oudere takken, leven zij gedurende de hele periode in tenten. Wassen, eten, slapen,… al deze dingen gebeuren op de back to basic-scouts manier. Het zomerkamp van de Bevers duurt vijf dagen, en elk jaar leven we ons in in een ander thema. Zo werden we vorig jaar teruggeflitst naar de oertijd, waar we zoals echte oermensen met onze handen hebben gegeten, zelf eten gemaakt hebben boven een kampvuur en op zoek zijn gegaan naar echte oerossen. Foto’s daarvan staan ook op deze site.

Zoals iedereen weet, draait scouting in zeer grote mate om plezier, maar we proberen aan dit plezier ook iets leerrijks te koppelen. Zo stomen we onze Bevers op een amusante manier klaar voor een verder leven binnen de hogere takken van de scouts. We leren ze zelfstandig te zijn en op een respectvolle manier met elkaar, met anderen en met de leiding om te gaan. Ook respect voor de natuur vinden wij belangrijk binnen onze scouts, daarom proberen wij onze leden, zelfs al vanaf de Bevertak, dit bij te brengen. Deze eigenschappen zijn niet alleen binnen de scouts belangrijk, maar ook in het dagelijkse leven.