Welpentak

Als tweede jongste tak proberen we bij de welpen simpele doch super plezante activiteiten te combineren met avontuur zoals men gewoon is van een echte scout. Zo krijgen de leden bij ons hun eerste volledig uniform en leren ze vaardigheden die zeker te pas gaan komen in hun latere scoutjaren, zoals bijvoorbeeld tenten opzetten, knopen leggen, sluipen, koken op een klein vuur, sporen zoeken en nog veel meer. Maar buiten deze meer serieuzere zaken is er bij de welpen ook steeds veel plezier te beleven! We spelen spellen rond leuke thema's, we sporten, knutselen en gaan samen op kamp. Zoals je ziet: voorelk wat wils.

Hoewel elke activiteit of kamp ingekleed is rond een verschillend thema heeft de welpentak één overkoepelend thema waarrond we steeds werken, namelijk "Het Jungle Boek". Hiervan is dan ook de naam van onze tak afkomstig. In de jungle leren de welpjes van de oude wolven en andere dieren hoe ze moeten overleven en hoe ze moeten omgaan met elkaar. Net zoals de oude wolven probeert de leiding de leden ook te helpen hoe ze zich kunnen amuseren met anderen maar ook hoe ze in harmonie kunnen samenleven met de natuur. Dit wordt onder andere gedaan door de welpen kentekens of badges te laten verdienen, na genoeg oefenen kan een lid tonen dat hij of zij een bepaalde vaardigheid (zoals zwemmer, seiner, dierenvriend, EHBO, enz.) onder de knie heeft en zal hiervoor een kenteken op zijn of haar uniform mogen bevestigen als beloning. De leiding ziet er ook steeds op toe dat alle leden gepast met elkaar omgaan en dat niemand wordt uitgesloten.

We proberen er in elk geval elke week zowel iets leerrijk als
iets plezant van te maken!

Hopelijk tot zaterdag,

Seriema, Panda, Kapucijnaap, Pinguïn, Gekko, Jaguar, Stormvogel, Poolvos